"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/07/21

Rácsos (rumpuncs)pudingos-diós meggyes pite

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg Ráma margarin
45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
egy csipetnyi só

A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A tojássárgát kikeverjük a sóval, a cukrokkal és a tejföllel, majd összegyúrjuk a margarinos liszttel. Ketté vesszük, az egyiket kinyújtjuk és margarinnal kikent, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme legyen, ami felfogja a következő tölteléket:

1 kg magozott meggy levét kinyomkodjuk
10 evőkanál cukrot összekeverünk 2 csomag rumpuncs ízű pudingporral és a meggylével, amit vízzel bő fél literre kipótoltunk. Kevergetve felfőzzük. Ha forrt, elzárjuk a gázt és belekeverjük a pudingba a meggyet és 2-3 evőkanál darált diót.

A tepsiben levő tésztát meghintjük pár evőkanál darált dióval. Rákenjük a kicsit meghűlt diós-pudingos meggytölteléket.
A másik tésztát is kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra szeljük és a meggytölteléket berácsozzuk. A kimaradt tojásfehérjét felverjük és a rácsokat lekenjük vele.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb 35 perc alatt (ez sütő függő) megsütjük a sütit. Ha szép világos aranyszínű a teteje, kész. Kihűlés után kockára vágva (porcukorral megszórva) kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése