"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/02/02

Libatepertő készítése házilag


2 kg bőrös liba hájat ha szükséges, megtisztítunk. Kb 5x5 cm-es kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba rakjuk. 
Annyi vizet öntünk alá hogy éppen ellepje és mérsékelt tűzön, gyakran megkeverve, lassan sütjük/főzzük. Mire a víz elpárolog, a tepertő szép aranysárga lesz. Ha már nem látjuk, hogy gőzölög, akkor kész ! 1-2 percig még sütjük, majd néhány csepp vizet öntünk a zsírba, és ráborítjuk a lábas fedelét. Ettől lesz finom ropogós a tepertő. Leszűrjük, a zsírt egy üvegbe öntjük. A kihűlt tepertő jól záródó műanyag dobozban, hűtőben sokáig friss marad.
 


Friss, ropogós kenyérrel, lila hagymával kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Szép . Ma ilyen volt a reggelim !!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a látogatást és a kommentet - utólag is jó étvágyat kívánok a finom reggelihez :)

    BÚÉK !
    Ágnes:)

    VálaszTörlés