"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/13

Sertéspörkölt köménymagos sósburgonyával

 Hozzávalók:
1 kg vegyes sertéshús (oldalasvég, köröm, farok, fül, comb stb) 15 dkg zsír, vagy olaj, 3-4 nagy fej vörös hagyma, 25 dkg lecsó vagy 3-3 fehér paprika és paradicsom, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 nagy evőkanálnyi édes-nemes törött paprika, 4-5 gerezd fokhagyma, só, köménymag.Elkészítése:
A húst és a csontos részeket megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. A zsírban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Rászórjuk a törött paprikát, gyorsan elkeverjük és hozzáadjuk a húst. Kicsit átforgatjuk  és  néhány percig kevergetve pirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát és megsózzuk. Kevés vizet öntünk hozzá és gyenge tűzön, lefedve főzzük. Időnként megkeverjük és mindig csak egy kevés vizet öntünk hozzá. Kb fél óra múlva hozzáadjuk a lecsót (paprikát, paradicsomot) a paradicsompürét és a köménymagot. Készre főzzük. 
Köménymagos sós burgonya körettel, friss puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése