"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/08

Mártika szelet

Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg darált dió
35 dkg porcukor
1 cs sütőpor
4 tojás
10 evőkanál víz
4,5 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
28 dkg margarin
20 dkg cukor
2 dkg kakaópor

Elkészítés:

4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A 4 tojás sárgáját kikeverjük 10 evőkanál vízzel és 30 dkg cukorral. Ehhez felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a darált diót majd a tojásfehérjéket .
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha kihűlt, ketté vágjuk és az alábbi krémmel megtöltjük:

A krém elkészítése:

4 dl tejjel felfőzzük a pudingporokat. A 20 dkg margarint a 20 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal alaposan kikeverjük.

Máz
8 dkg vajat 5 dkg cukorral, 2 dkg kakaóporral és fél deci tejjel kiforralunk .
A krémmel megtöltött sütemény tetejére kenjük.
Tálalásnál ízlés szerint még porcukorral is megszórhatjuk a süti tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése