"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/15

Gyors és finom pudingos süti / kráter süti

A tészta hozzávalói:
- 4 tojás
- 22 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
A krém hozzávalói:
5 dl tej
1 cs vaníliás (vagy ízlés szerint más) pudingpor
pár kanál cukor

Fél liter tejben megfőzzük a pudingot (mikor még forró, lehet bele 1 zacskó mazsolát keverni, nagyon finom lesz tőle).
Míg hűl, összeállítjuk a tésztát. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, olajat, végül a sütőporral elvegyített liszttel jól elkeverjük.
Kikent, lisztezett, kisebb méretű tepsibe öntjük, majd a kissé kihűlt pudingot kanállal rácsurgatjuk a tésztára. Közepes tűzön kb 25 percig sütjük. Amilyen gyors és egyszerű, olyan finom ! A különböző ízű pudingporokkal variálhatjuk a sütemény ízét is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése