"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/05/16

Barackos kakaós szelet

Mérce egy 2 dl-es pohár

Hozzávalók:
2 pohár liszt
2 pohár cukor
3/4 pohár tej
3/4 pohár víz
fél pohár olaj (vagy olvasztott vaj, esetleg sütőmargarin)
2 tojás
3 evőkanál keserű kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
fél-fél teáskanálnyi szódabikarbóna és sütőpor
késhegynyi só
a tetejére felezett őszi vagy sárgabarack (konzerv)

A száraz és folyékony hozzávalókat először külön-külön kikeverjük majd összevegyítjük.
Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk, liszttel beszórunk és beleöntjük a masszát. Tetejére rárakjuk a barackokat és előmelegített sütőben, 180 fokon kb háromnegyed óráig sütjük. Tűpróba !
Ha kész és kicsit meghűlt, kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk. Finom, szaftos sütemény.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése