"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/03/25

Meggyes-pudingos pite

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 Ráma vagy Liga margarin
1 sütőpor
1 mokkáskanál só
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
2 evőkanál tejföl

A lisztet összekeverjük a sütőporral és az átszitált porcukorral majd elmorzsoljuk a lereszelt margarinnal
(azért jobb lereszelni, mint feldarabolni a margarint, mert gyorsabban tudunk vele dolgozni és egyneműbb lesz a tészta). A tojást felverjük és kikeverjük a tejföllel, a vaníliáscukorral, majd beledolgozzuk a margarinos lisztbe. Kellemes állagú tésztát kapunk.

A töltelékhez egy nagy üveg magozott meggyet leszűrünk. A levét vízzel kiegészítjük 9 dl-re.
3 csomag vaníliás pudingport összekeverünk 6 evőkanál cukorral és belekeverjük a meggylébe. Állandóan kevergetve felfőzzük. Ha bugyog, elzárjuk a gázt és a pudingba belevegyítjük a meggyet. Néha megkeverjük és langyosra hűtjük.

A tésztánkat ketté vesszük. Egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy margarinnal kikent, liszttel behintett gáztepsit. Megszórjuk egy kevés cukros őrölt dióval és elosztjuk rajta a meggyes tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztát is, ráborítjuk a meggyre. Az alsó-felső tésztaréteg széleit összenyomkodjuk. Felverünk egy tojást és a tésztát lekenjük vele. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon aranyszínűre sütjük. Csak kihűlve tudjuk szépen szeletelni.
Porcukorral megszórva, de anélkül is nagyon finom !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése