"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/11

Temesvári pulykaragu

Hozzávalók:

fél kg pulykacomb
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej hagyma

fél kg zöldbab
1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt
1 teáskanál törött paprika


bors

A felkockázott szalonnát megpirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk rajta. Félrehúzzuk és belekeverjük a törött paprikát. Rárakjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot, tovább főzzük. Mikor az egész megpuhult, behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel és összeforraljuk. Ízlés szerint pici citromlevet is tehetünk bele. Galuskával vagy tésztával körítve tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése