"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/15

Meggyes dunahullám

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 sütőpor
25 dkg margarin
25 dkg cukor
6 tojás
2 dl tej
kakaópor
2 csomag vaníliás puding
cukor
3 dl tel
1 üveg magozott meggy a levével

A cukrot a puha margarinnal habosra kavarjuk.
Egyenként hozzá keverjük a tojásokat, a sütőporral elvegyített lisztet, végül a tejet is. A tésztát két részre osztjuk, az egyik feléhez 2 evőkanál kakaóport adunk. Egy közepes tepsit jól kikenünk margarinnal és belisztezzük. Beleöntjük a sárga tésztát, a tetejére a barna tésztát, majd rászórjuk a kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy átsült-e.
Ha kihűlt, e tetejére a következő krémet teszünk:
2 csomag vaníliás pudingport felfőzünk 3 dl tej és a magozott meggy levének keverékével, valamint 5 kanál cukorral.
10 dkg porcukrot habosra kavarunk 1 Ráma margarinnal, majd simára keverjük a teljesen kihűt pudinggal.
A krémre csokimázat  kenünk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése