"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/03/20

Almás rakott csirkemell

Hozzávalók:

1 kg csirkemell
2 csomag szeletelt bacon
25 dkg trappista sajt
6 alma
2 dl tejszín

bors
kevés majoránna
szerecsendió
1 kg krumpli
5 dkg vaj
kevés tej

A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük, sózzuk. A szeletelt szalonna felét sütőtálba vagy tepsibe lerakjuk, rátesszük a hús felét, ráreszelünk 1 kimagozott, héjas almát és a sajt felét. A többi alapanyagból még egy réteget készítünk, szalonnával betakarjuk, végül ráöntjük a tejszínt.
Alufóliával lefedjük és puhára sütjük. A fóliát levéve a maradék sajttal megszórjuk és csak addig tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt rápirul.

Közben a burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrve a vajjal, a tejjel és szerecsendióval krumplipürét készítünk.
A maradék 4 almát a krumplipürével megtöltjük, sütőbe tesszük. A húst az almákkal és a kimaradt krumplipürével tálaljuk.









2 megjegyzés:

  1. Fúha,de jól néz ki!:)
    Máris éhes lettem..:D
    Mindenképpen megcsináljuk, amint lesz időnk!!:) Már alig várom, hogy ehessek belőle!:)

    VálaszTörlés
  2. Örülök ha elnyerte a tetszésedet - garantáltan nagyon finom étel ! :)

    VálaszTörlés