"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/02/01

Hamis tiramisu percek alatt

Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta
5dl folyékony habtejszín
2 csomag habfixáló
3 tasak instant capuccino-por
1 csésze feketekávé
kevés rum, esetleg aroma

A habtejszínt a fixálókkal kemény habbá verjük. Beleszórjuk a capuccino-porokat, tovább verjük, míg jó kemény, krémszerű nem lesz.
A babapiskótákat megmártjuk a rumos kávéban, egy tálban lerakjuk egymás mellé két sorban és a fele krémet rásimítjuk. Bemártogatjuk a többi piskótát is és ráhelyezzük a krém tetejére a kávés felükkel fölfelé. A maradék krémmel bevonjuk az egészet. Ízlés szerint kakaóval vagy reszelt csokival díszítjük. Kis ideig hűtjük, utána szeletelhető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése