"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/02

Rakott bejgli

A Karácsonyról kimaradt száraz bejgliből remek desszert készíthető

1.Rakott bejgli

Hozzávalók:
Maradék mákos és diós bejgli, valamilyen pikáns ízű lekvár, magozott meggybefőtt, cukrozott darált dió, vaníliás cukorral/aromával ízesített tej,  vaj vagy margarin

Elkészítés:
A bejgliket felszeleteljük. Egy tepsit vajjal kikenünk. A mákos bejgli szeleteket belerakjuk és megkenjük a lekvárral, kirakjuk meggybefőttel, amire rárakjuk a diós bejgli szeleteket. Megöntözzük vanília ízű cukros tejjel, tetejét megszórjuk a cukrozott dióval.
Sütőben átforrósítjuk, ha mód van rá, grillfokozaton kicsit rápirítjuk a tetejét. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése