"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/29

Sajtos-virslis *LÁBTÖRLŐ* leveles tésztából

Az eredeti receptek szerint mindenütt kelt tésztából készül ez a sós süti, én vajas-leveles tésztából és reszelt sajttal megszórva készítem, ahogy Icuséknál  láttuk/ettük.
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott vajas-leveles tészta
2 csomag hosszú, vékony virsli
20 dkg reszelt sajt
1 tojás
kevés olaj

A sütőt előmelegítjük - gázsütő 5-ös fokozat.
A tésztát kiolvasztjuk és nagy gáztepsi méretűre nyújtjuk és az előzőleg olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük. Hosszában csíkokat vágunk bele, de úgy, hogy a szélei egészben maradjanak. A virsliket félbe vágjuk és váltakozva a tésztába fűzzük. Csipetnyi sóval felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük - de vigyázzunk, a sajt meg ne égjen ! Kockákra vágva kínáljuk. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom és ez a leveles tésztás változat igen gyorsan elkészül.

4 megjegyzés: