"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/21

Fahéjas csillagok, azaz a Zimtsterne receptje

25dkg darált mandulát, 15dkg porcukrot, 1/2 teáskanál őrölt fahéjat, 1teáskanál mézet és 1 tojásfehérjét sima tésztává gyúrunk. Porcukorral meghintett deszkán 5-6 mm-esre nyújtjuk és csillag formával (kb 4cm-es) kiszurkáljuk A mázhoz 1 tojásfehérjét sűrűre keverünk 10dkg porcukorral és a csillagokra kenjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 150 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert könnyen megbarnul a máz a tetején.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése