"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/11

Almás-pudingos csokis piskóta szelet

6 tojásból csokoládés piskótát sütünk.
Amíg sül,  lereszelünk és megpárolunk 3 nagyobb almát egy kevés cukorral.
Külön-külön megfőzünk 1 vaníliás (vagy tejszínes) és 1 csokoládés pudingot előírás szerint. Amíg hűl, kikavarunk 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral, majd megfelezzük és simára keverjük a pudingokkal. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a vaníliás puding felét, egyenletesen elosztjuk rajta az almát, majd elkenjük rajta a csokoládés pudingot. Hűtőbe rakjuk, majd kis idő múlva rákenjük a maradék vaníliás pudingot. Tetejére csokit reszelünk.
Alma helyett használhatunk vékony szeletkékre vágott és alaposan lecsepegtetett őszibarack befőttet, azzal is nagyon finom ! A csokis puding mellé sem feltétlenül muszáj a vaníliás vagy tejszínes - lehet puncsosat, epreset, banánosat, tutti-frutti ízűt (ez nagyon ízletes !) is használni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése