"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/22

Sajtos-tejfölös csirkecomb

Hozzávalók: 6 db egész csirkecomb, 1 pohár kefir, 1 pohár tejföl, vegeta, 10 dkg reszelt sajt

A csirkecombot megmosom,
megszóróm vegetával majd tepsibe helyezem.  A tejfölt és a kefirt összekeverem s ráöntöm a csirkecombokra, alufóliával letakarom a tepsit és előmelegített sütőbe teszem. Kb. 30 percig így sütöm (5-6 fokozaton). Ha a hús puha akkor reszelt sajtot szórok a tetejére, s még kicsit vissza tolom a sütőbe, hogy rá olvadjon, szép pirosra sütöm.
Rizzsel, krumplival vagy bármilyen salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése