"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/10/30

Hamis sonkás rakott tészta

Hozzávalók két személyre

- 50 dkg köret tészta - én általában orsót veszek hozzá
- 1-2 tojás
- 1 kisdobozos tejföl
- 40 dkg sonkás felvágott (esetleg sertéspárizsi)
- 20 dkg trappista sajt
- fokhagyma, só, bors, mustár ízlés szerint

Elkészítés:

Kifőzzük a tésztát.
Közben elkészítjük a mártást: a tejfölt, a tojással (a fehérjét külön habbá verve), a fokhagymával, sóval, borssal esetleg pici mustárral összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát (én ezt egy kicsit átpirítom kevés olajon).
- A kifőtt tésztát összekeverjük a tejfölös mártással, majd egy kivajazott, jénai tálba ( vagy akár tepsibe) tesszük. Ráreszeljük a sajtot és előmelegített sütőben jól átforrósítjuk kb. 15-20 perc alatt, míg ráolvad a sajt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése