"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2018/02/24

Rakott zöldbab bulgurral

Hozzávalók:
1kg zöldbab (télen fagyasztott)
fél kg darált pulyka hús
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl
1 doboz konyhakész bulgur (Életfa)
olaj,só,bors,fűszerpaprika izlés szerint

Elkészítés:
A leírás szerint kifőzöm a bulgurt. A zöldbabot is megpárolom, közben a darált húst pörköltnek elkészítem, majd összekeverem a kifőtt bulgurral. Ha minden kész, egy tűzálló edény alját vékonyan kiolajozom, beleterítem a zöldbab felét, rá a bulguros pörkölt, majd a zöldbab másik fele és mehet rá a tejföl. Forró sütőbe teszem és megsütöm. Rizs helyett a bulgur sokkal jobb minden szempontból. És még finom is 👍






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése