"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2016/06/18

Szamócás grízes-krémes piskóta



6 tojásból nagy tepsiben piskótát sütünk (vékony lesz)

Grízes krémet készítünk:


7 dl tej
20 dkg cukor

2 tasak vaníliás cukor
5 evőkanál búzadara
- ezekből tejbegrízt főzünk (kb 10 perc), majd kihűtjük.


25 dkg vajat habosra keverünk. Összedolgozzuk a grízzzel. Rákenjük a piskótára és a tetejét kirakjuk félbe vágott eper szemekkel (friss nem lévén, itt konzerv epret használtam). Tetejére tortaszselét öntünk (1 tasak tortazselépor, 2,5 dl víz és 3 evőkanál cukor), hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára, utána szépen szeletelhető. Hútő-hidegen finom igazán.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése