"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/03/25

Vendégváró sajtos linzerrúd Húsvétra

Hozzávalók:
40 dkg liszt (rétes és sima liszt fele-fele arányba)
1 tojás sárgája
1 kis pohár tejföl
1 kocka Liga margarin
20 dkg reszelt trappista sajt
1 csapott evőkanál só
köménymag, szezámmag, nagy szemű só

A kétféle lisztet és a sót alaposan összekeverjük. A margarint nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és annyi tejfölt hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk. Minimum fél, de inkább 1 órát letakarva pihentessük.
Ezután ujjnyi vékonyra kinyújtjuk, lekenjük a kicsit felvert tojásfehérjével. Ízlés szerint reszelt sajtot, köménymagot vagy szezámmagot, illetve nagy szemű sót szórunk rá. Derelyevágóval ujjnyi széles és kb 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb 25 percig (arany színűre) sütjük.
Vigyázzunk, nehogy megégjen !
Ez egy közepes adag, hamar elfogy :) így egyből érdemes dupla mennyiséget készíteni.
Mivel több napig is omlós marad, így érdemes pár nappal Húsvét előtt elkészíteni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése