"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/09/26

Egyszerű almás linzer

Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 kocka sütőmargarin
25 dkg porcukor
2 tojás + 1 a lekenéshez
1 cs. vaníliás cukor
1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
1-2 dl tej (vagy pár kanál tejföl)
1 kg alma
15 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál fahéj

A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. 
A 2 tojást felverjük, jól elkeverjük a cukrokkal és a citromhéjjal.Összegyúrjuk a margarinos liszttel és annyi tejjel, hogy könnyen formálható legyen. Ketté osztjuk. Egyik felét vékonyra kinyújtjuk és kibélelünk vele egy nagyobb, kikent, kilisztezett tepsit. Megszórjuk zsemlemorzsával (vagy édes kekszmorzsával, esetleg darált dióval) és rárakunk 1 kg reszelt édes almát, amit előzőleg kb. 15 dkg, fahéjjal ízesített cukorral összekevertünk.
Beborítjuk a másik kinyújtott tésztával. A harmadik tojást is felverjük, lekenjük vele a tészta tetejét, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lángon világosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése