"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/21

Narancsos-kókuszos keksz Karácsonyra

Hozzávalók
10 dkg mazsola
3 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék + a díszítéshez
10 dkg méz
1-2 tojás
1 narancs lereszelt héja
2 ek. narancslé
1 tk fahéj
1 tk. sütőpor
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt



(ebből az adagból bő 1 tepsi keksz sült ki)

A megmosott mazsolát beáztatjuk egy kis meleg vízbe. A kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A mézet elkeverjük a tojással, és hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a narancshéjat, a narancslevet, a fahéjat, a pirított kókuszreszeléket és a mazsolát. A sütőport elvegyítjük a liszttel és hozzáadjuk a tojásos masszához. Az elkészült tésztát egy kicsit pihentetjük.
Egy kizsírozott tepsire kis halmokat teszünk kanállal a tésztából, megszórjuk kókuszreszelékkel és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Megjegyzés: a teljes kiőrlésű gabonával készített tésztákat mindig pihentessük kicsit a további feldolgozás előtt, mert időbe telik, amíg a teljes kiőrlésű lisztben található korpa felszívja magába a tésztában lévő folyadékot! Így csak néhány perc elteltével láthatjuk, hogy a tészta állaga megfelelő-e.

A képen a tálon az alsó a narancsos-kókuszos keksz :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése