Oldalak

2012/03/15

Hamis somlói galuska

Ha van maradék (esetleg már száraz) piskótánk, remekül felhasználhatjuk ehhez a finom desszerthez.
Ha nincs, süssünk egy tepsivel. ( Piskóta vagy Vizes piskóta receptjeim )

Hozzávalók:
1 kisebb tepsinyi piskóta
1-1 csomag csokoládés és vaníliás pudingpor
tej
cukor
mazsola
rum vagy aroma
dió
tejszínhab
csokiöntet

A pudingokat előírás szerint elkészítjük. A mazsolát beáztatjuk egy kevés rumba.
A piskótát falatnyi darabokra tépkedjük és a felével kirakjuk egy tál alját. A tetejére szórjuk a mazsola és a dió felét. Leöntjük a még langyos vaníliás pudinggal. A piskóta másik felét elosztjuk rajta, erre jön a maradék dió és mazsola. Ráöntjük a csokipudingot. Legalább 1 órára hűtőbe rakjuk. Tálalásnál tejszínhabot teszünk a tetejére, amire csokiöntetet  csorgatunk. Gyors és egyszerű, az íze pedig nagyon hasonlít az eredeti somlóihoz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése