Oldalak

2012/03/12

Csőbensült cápaharcsa (pangasius)

Hozzávalók:
1 kg pangasius filé
2 tojás
1 nagy pohár tejföl
25 dkg reszelt sajt
1 csokor petrezselyem
1 evőkanálnyi aprított vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
halfűszerkeverék
pár evőkanál zsemlemorzsa
diónyi vaj

Elkészítés:
A halszeleteket sózzuk, halfűszerrel beszórjuk. Szorosan egymás mellé jénai edénybe (vagy tepsibe) fektetjük. Előtte a jénai alját vajjal kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tejfölben elkeverjük a felvert tojásokat, a reszelt sajt felét, az apróra vágott petrezselymet, a felaprított vöröshagymát. Kevés sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük.
Ezt az öntetet ráöntjük a halszeletekre. A tetejére szórjuk a reszelt sajt másik felét. Forró sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Kockákra vágva, ízlés szerinti körettel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése