Oldalak

2012/01/10

Csőben sült szalonnás makaróni

Hozzávalók:

1 csomag makarónitészta
10 dkg füstölt szalonna
3 kanál olívaolaj
20+10 dkg reszelt sajt
2 pohár tejföl vagy kefír
2 tojás
fehér bors, majoranna

4-5 csík bacon szalonna

Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A reszelt sajtot, a tojásokat, a tejfölt ízesítjük fehér borssal és összekeverjük. A kihűlt tésztára öntjük. A szalonnát kisütjük, és ezt is hozzákeverjük a tésztához az olajjal együtt. Jól megkeverjük, és kiolajozott tepsibe borítjuk. Tetejére szórunk 10 dkg reszelt sajtot, pár csík bacon szalonnát teszünk rá. Forró sütőben pirosra sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése