Oldalak

2012/01/10

Chilis bab, ahogy én készítem

Hozzávalók (kb 3-4 adag lesz belőle) :
50 dkg darált hús (marha az igazi, de akár lehet pulyka is)
2 doboz chilis bab konzerv
1 doboz kukorica konzerv
1 nagyobb doboz sűrített paradicsom és pár evőkanálnyi ketchup
1 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál olaj
egy kicsi chili paprika (saját ízlés szerint ízesítsd !)
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt kömény
2 teáskanál oregánó
1 teáskanál cukor
só, bors,
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés: 
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rádobom az összenyomott fokhagymát, majd a darált húst. Fehéredésig pirítom. Meghintem a törött paprikával. Összekeverem, sűrített paradicsommal, ketchup-pel és annyi vízzel engedem fel, hogy sűrűsége megfeleljen egy főzelék sűrűségének. Sózom, borsozom, hozzáadom az őrölt köményt, az oregánót és egy kevés cukrot. Puhára főzöm, majd hozzáöntöm a babkonzerveket a levükkel együtt és a lecsöpögtetett kukoricát . Összeforralom. Ízlés szerint csili paprikával fűszerezem.
Friss, puha kenyérrel tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése