A virsliket hosszában vágjuk ketté úgy, hogy vigyázzunk, ne vágjuk teljesen végig.
Maradjon kb. 1-2 cm egyben. Fordítsuk ki a virsli szárakat szív alakúra, és a csücskénél tűzzük őket össze 1-1 fogpiszkálóval.
Felforrósított olajon vagy vajon süssük meg az egyik oldalukat, majd fordítsuk meg és mindegyik közepébe üssünk egy-egy tojást. Ízlés szerinti keménységűre süssük a tojásokat. Tálalás előtt a fogpiszkálót eltávolítjuk.
Köszi :) Ahol az "öreg" ;) blogom van (TVN), ott kaptam az ötletet az egyik kedves ismerőstől. Kisgyerekeinek csinálta. Az én fiaim már nagyok, párom sem mai gyerek, de őket is le lehet venni a lábukról ilyen kis apró trükkökkel :))
Szia Ági:) Ma megsütöttem, sajnos csak két virsli volt itthon, de próbának ez a kettő is megtetette. Nagyon fincsi lett, teljesen megbolondította a hagyományos tükörtojást.:) Alig várom, hogy vegyünk még virslit!!:) Köszönöm az ötletet!:) Szandi:)
Az én tapasztalatom az, hogy a hosszabb, vékonyabb virslik (mindegy hogy sertés vagy baromfi) jobban megfelelnek a fenti "mutatványnak", míg a rövid, hagyományos virslik közül inkább a sertés virslik bírják jobban a "gyűrődést" ;) Ha legközelebb is széttörne a virslid, próbáld ki hozzá a mediterrán tükörtojást (reci blogomban), nagyon finom !
Azta, ez nagyon jól néz ki, nagyon ügyes vagy*-* Egyszer megcsinálom!!:)
VálaszTörlésKöszi :) Ahol az "öreg" ;) blogom van (TVN), ott kaptam az ötletet az egyik kedves ismerőstől. Kisgyerekeinek csinálta. Az én fiaim már nagyok, párom sem mai gyerek, de őket is le lehet venni a lábukról ilyen kis apró trükkökkel :))
VálaszTörlésSzia Ági:)
VálaszTörlésMa megsütöttem, sajnos csak két virsli volt itthon, de próbának ez a kettő is megtetette. Nagyon fincsi lett, teljesen megbolondította a hagyományos tükörtojást.:) Alig várom, hogy vegyünk még virslit!!:)
Köszönöm az ötletet!:)
Szandi:)
Szia Szandi !
VálaszTörlésA sülő virsli valóban még ízletesebbé teszi a tükörtojást.
Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszésedet :))
Sajnos az általam vásárolt virslik széttörtek, amikor kifordítani próbáltam őket. :( Így lett virslivirág tükörtojással. :D
VálaszTörlésSzia Szeszó :)
VálaszTörlésAz én tapasztalatom az, hogy a hosszabb, vékonyabb virslik (mindegy hogy sertés vagy baromfi) jobban megfelelnek a fenti "mutatványnak", míg a rövid, hagyományos virslik közül inkább a sertés virslik bírják jobban a "gyűrődést" ;)
Ha legközelebb is széttörne a virslid, próbáld ki hozzá a mediterrán tükörtojást (reci blogomban), nagyon finom !
Üdv: Ági :)