Oldalak

2020/12/02

Mézes-gyümölcsös pulykamell

Hozzávalók: fél kg pulykamell, 1 dl fehérbor, vaj, só, ízlés szerint fűszerek, 2 nagyobb alma, 20 dkg aszalt szilva, 1 evőkanál méz, 1 dl narancslé, csipetnyi só és őrölt fahéj

A vastagabb csíkokra vágott húst megszórjuk fúszerekkel, sóval és negyed órát állni hagyjuk. Ezután  fél vajat felhevítünk egy serpenyőben, rárakjuk a húst és 1-2 percig nagy lángon sütjük (közben kevergetjük), majd 1-1 dl vizet és bort alá öntve lefedjük és kb 15 percig pároljuk, majd a födőt levéve addig sütjük, míg a bor elpárolog és a hús szép színt nem kap.

Míg párolódik a hús, a szilvát és a felkockázott almát egy másik serpenyőbe rakjuk, öntünk alá 1-1 dl narancslét és vizet, adunk hozzá 1 evőkanál mézet, csipetnyi sót és őrölt fahéjat. Összekeverjük és közepes lángon,  kb 10 percig pároljuk.

Ha a hús és a gyümölcs is kész, rizzsel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése