Oldalak

2020/12/02

Bojtár pörkölt

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb vagy lapocka, 1 kis fej édes (fehér) káposzta, 25 dkg füstölt vagy húsos szalonna, 2 fej hagyma, só, bors, őrölt paprika

Elkészítése: a szalonnát felkockázom, kisütöm, a pörcöt kiszedem. A zsírban megdinsztelem az apróra vágott hagymát, rárakom a kockára vágott húst és fehéredésig pirítom. Megszórom őrölt paprikával, felöntöm annyi vízzel, amennyi éppencsak ellepi, ízlés szerint sózom, fűszerezem és lefedve 3/4 puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a megmosott és felaprított káposztát, a félre tett pörcöt, összekeverem, ha szükséges, öntök még egy kevés vizet hozzá és addig főzöm, amíg a káposzta és a hús is meg nem puhul. Belefőzött, vagy külön főtt krumplival tálalom. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése