Lehet kapni készen is (horror áron) de a házi legalább olyan finom.
Hozzávalók 4-6 személyre
2 padlizsán (legalább fél kg)
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy, piros húsú paprika
1 paradicsom
kb fél dl olaj
3 gerezd fokhagyma
kevés oregánós/bazsalikomos fűszerecet (ha nincs, jó a citromlé is)
só és őrölt fekete bors ízlés szerint
csipetnyi oregánó, bazsalikom és kakukkfű
mokkáskanálnyi apróra vagdalt kapor
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, héjastul karikákra vágjuk és mindkét oldalát 
megsózva, kb fél órát állni hagyjuk, hogy a keserű levét kiengedje. 
Ezalatt a hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. 
A padlizsán levét 
leöntjük, és szűrőben le is öblítjük. Ha lecsöpögött, felkockázzuk.
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd 
hozzáadjuk a padlizsánt. 
Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, gyakori 
keverés közben, 1-1 feldarabolt piros paprikával és paradicsommal, 
valamint a fűszerekkel puhára pároljuk. 
Fakéssel jól összevagdaljuk, 
kevés fűszerecettel/citromlével meglocsoljuk, beleszórjuk a 
fokhagymanyomón áttört fokhagymát és pépesre törjük (aki krémesebbre 
szereti, az botmixerrel dolgozza össze) 
Teljesen kihűlve megkóstoljuk és
 ha szükséges még kevés sóval, borssal ízesíthetjük. 
Alapvetően 
savanykásabb ízű legyen, mint a megszokott (majonézes) padlizsánkrém.
Pirítóssal vagy sajtos-hagymás kenyérlepénnyel kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése