Oldalak

2016/06/18

Szamócás grízes-krémes piskóta



6 tojásból nagy tepsiben piskótát sütünk (vékony lesz)

Grízes krémet készítünk:


7 dl tej
20 dkg cukor

2 tasak vaníliás cukor
5 evőkanál búzadara
- ezekből tejbegrízt főzünk (kb 10 perc), majd kihűtjük.


25 dkg vajat habosra keverünk. Összedolgozzuk a grízzzel. Rákenjük a piskótára és a tetejét kirakjuk félbe vágott eper szemekkel (friss nem lévén, itt konzerv epret használtam). Tetejére tortaszselét öntünk (1 tasak tortazselépor, 2,5 dl víz és 3 evőkanál cukor), hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára, utána szépen szeletelhető. Hútő-hidegen finom igazán.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése