Oldalak

2016/02/05

Mustáros zöldborsós-gombás pulykaragu

Hozzávalók:
50 dkg pulykacomb

20 dkg zöldborsó
25 dkg tisztított, szeletelt gomba (vagy egy doboz konzerv)
 

1 nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 db babérlevél
só, bors ízlés szerint
3 kávéskanál majoranna
2 ek étolaj
4 ek mustár
1 kis pohár tejföl
1 evőkanál liszt
köret tészta

Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. Rádobjuk a babérlevelet is.
A kis kockákra vágott húst is rátesszük és fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a borsot, majoránnát és 2 ek mustárt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd fedő alatt pároljuk. Többször megkeverjük, ha a vizet elfőtte, adunk még hozzá egy keveset.
Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, meg  még 2 ek mustárt. Most sózzuk, és szükség esetén még fűszerezzük. Az egészet puhára főzzük.
A fokhagymát belenyomjuk a tejfölbe, belekeverjük a lisztet, és folyamatos keverés közben a húshoz öntjük. Még egyet forralunk rajta. Kifőtt tésztával tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése