Oldalak

2014/12/12

Lekváros linzer

Alap a közismert 1 rész cukor -2 rész zsír -3 rész liszt arány

Hozzávalók:
16 dkg porcukor
32 dkg margarin
58 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 csomag bourbon vaniliás cukor
ízlés szerint a tésztába tehetünk egy kevés fahéjat, vagy reszelhetünk bele narancshéjat

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrokat, majd elmorzsoljuk a margarinnal, végül belegyúrjuk tojást és a tejfölt. Gyorsan összeállítjuk a tésztát és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Ezután kinyújtjuk (kb 3-4 mm), különböző páros formákkal kiszúrjuk (1 teli, 1 lyukas) és sütőpapiros tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon világos rózsaszínűre sütjük.
Ha kihűlt, sűrű barack lekvárral összeregasztjuk. Tálalás előtt porcukorral is megszórhatjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése