Oldalak

2014/12/12

Karácsonyfa linzer

Hozzávalók
35 dkg liszt
18 dkg Ráma margarin
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
a mázhoz porcukor, citromlé, zöld ételfesték
a díszítéshez színes dekorcukor

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, fenyőfa formával kiszurkákjuk.
Előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán 10-15 perc alatt megsütjük. Ha az alja kezd színesedni, már jó, ne süssük túl.
10 dkg porcukorhoz adunk pár csepp zöld ételfestéket és annyi citromlevet (kb 1 teáskanálnyi), amennyivel sűrű, de folyós mázzá keverjük. A teljesen kihűlt linzereket bekenjük a mázzal és dekorcukorral díszítjük.
Ha a máz megszáradt, a süteményt dobozolhatjuk.
Már az ünnepek előtt elkészíthető ez a karácsonyi aprósütemény.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése