Hozzávalók:
1 kg savanyú aprókáposzta
4 nagyobb alma
3 közepes fej hagyma
olaj
méz
só, bors, őrölt kömény
A káposztát, ha nagyon savanyú, mossuk át egy léből. Az almákat vágjuk fel 8-8 cikkre.
A hagymákat félkarikára vágjuk, majd egy kevés olajon megsütjük (inkább dinszteljük).
Rácsurgatunk 2 kanál mézet, összekeverjük, majd hozzá adjuk a káposztát, meg egy pici vizet, ízlés szerint sót, borsot, őrölt köményt.
Átforgatjuk és lassú tűzönk kb fél órát pároljuk. Ha elfőnné a levét, egy kevés vízzel pótoljuk.
A vége felé beletesszük az almagerezdeket is, ezzel együtt már csak kb 5-10 percet pároljuk. Ha kész, beborítva állni hagyjuk kb negyed órát, hogy az ízek összeérjenek.
Sült hűsokhoz (kacsa, liba, sertés) kiváló köret, de akár önálló, böjti ételként is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése