Oldalak

2014/12/12

"Hamvas fenyő"

Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél kocka (12,5 dkg) margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
fél csomag sütőpor
5 dkg kókuszreszelék
2 tojás

díszítéshez
zöld cukormáz
10 dkg kókuszreszelék

A hozzávalókat összegyúrjuk, 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, fenyőformával kiszúrjuk.
Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon világos színűre sütjük.
Ha kihűlt, zöld cukormázzal bevonjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha megszáradt, dobozba téve tároljuk Karácsonyig. Ha nem készítünk cukormázat, a "fenyőket" vékonyan megkenhetjük lekvárral, majd mártsuk kókuszba. Így kicsit lassabban szárad.




2 megjegyzés: