Oldalak

2014/11/27

Tejfölös gyümölcsös pite

Újságban és Vidék Íze-n is megjelent recept, kipróbáltuk még a nyáron sok friss meggyel (kép sajnos nem készült róla), nagyon finom! Ilyenkor magozott befött meggyel vagy bármilyen fagyasztott gyümölccsel is ugyanolyan jó.

Elkészítés 25 perc, sütés 35 perc

Hozzávalók:
A tésztához: 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg puha vaj, 30 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só

A rakományhoz: 1 kg vegyes idénygyümölcs, 2 tojás, 6 dl sűrű tejföl, 2 dl tejszín, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor

Habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 5 percig elősütjük.  Kivesszük a tésztát a sütőből, egyenletesen elosztjuk rajta a megtisztított, kimagozott, szükség szerint feldarabolt gyümölcsöket. A tejszínt elkeverjük a pudingporral, a cukorral, az egész tojásokkal és a tejföllel. Egyenletesen ráöntjük a gyümölcsök tetejére, és készre sütjük. Ha kihűlt, nagyobb kockákra vágjuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése