Oldalak

2012/04/25

Gyors és egyszerű hókifli diós és mákos töltelékkel

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg rétesliszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, csipet só


a töltelékhez: 
20-20 dkg darált dió, őrölt mák, 20 dkg porcukor, 12 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás, cukor, tej, illetve rum

 a forgatáshoz: 
25 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:
A lisztet, a sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. 

A tésztát három részre osztjuk, és letakarva 15 percre félrerakjuk. 
Elkészítjük a töltelékeket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.
A tésztát kinyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a leeső részeket is összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A tölteléket a korongok alsó részére tesszük, feltekerjük, kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése