Oldalak

2012/02/05

Diós almáslepény

Hozzávalók;


a tésztához: 
30 dkg liszt 
15 dkg margarin 
2 kanál tejföl 
egy csipet só 

A töltelékhez: 

1 kg alma lereszelve
10 dkg cukor
őrölt fahéj
10 dkg darált dió


A tésztához valókat összegyúrjuk, két adagban kinyújtjuk. A nagyobbik felével egy közepes tepsit kibélelünk és meghintjük a darált dióval. Erre rákenjük a fahéjas-cukros reszelt almát (a meghámozott almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a cukorral, valamint fahéjjal ízesítve sűrűre pároljuk. Hidegre hűtve kenjük meg vele a tésztát) és beborítjuk a másik tésztalappal. Tetejét megkenjük egy kevés tejföl és pici víz keverékével. Villával megszurkáljuk és forró sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Kockára vágva, porcukorral megszórva tálaljuk. Akár melegen, akár hidegen nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése