Oldalak

2012/01/08

Fokhagymás karikás krumpli tükörtojással

Ha egy gyors vacsorát szeretnél


hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya

8 gerezd fokhagyma
2 kávés kanál piros törött paprika
8 db tojás

zsír/olaj

Elkészítése:
A megtisztított, vékony csíkokra vágott fokhagymagerezdeket egy pillanatra belerakjuk a felforrósított zsírba/olajba. Rászórjuk a paprikát és gyorsan megkeverjük. Hozzáadjuk a megmosott és vékony karikára vágott burgonyát. Megsózzuk és fedő alatt sütjük/pároljuk kis lángon. Ha a burgonya megkívánja, egy pici vizet önthetünk alá, de arra vigyázzunk hogy a leve mind párologjon el mire megsül a krumpli. Közben kisütjük a tükörtojásokat, amiket a kész sült burgonya mellé tálalunk. Ha dúsabban készítenénk, lehet füstölt kolbász karikákat tenni a félig kész krumplihoz és együtt készre sütni. Csalamádé vagy vizes uborka nagyon finom mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése