Oldalak

2011/11/25

Marika szelet

Tésztája:
25 dkg porcukrot, 5 dkg margarint, 2 tojást és 3 evőkanál mézet gőz felett kikeverünk. 50 dkg lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbónát teszünk hozzá. Összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.

Krémje:
20 dkg margarint 20 dkg cukorral és 1 tasak vaníliás cukorral habosra keverünk. 

4 dl tejből 3 evőkanál liszttel sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük, ketté vesszük és a felébe kakaót teszünk. 
Az első tésztára rákenjük a kakaós krémet, ráborítjuk a második tésztát, erre kenjük a fehér krémet, rátesszük a harmadik lapot (én most figyelmetlen voltam sajnos, így nem lett olyan mutatós, mintha alul van a kakaós krém)
Máz:
4 evőkanál cukorból 3 kanál vízzel és 3 kanál kakaóval szirupot főzünk, kis vajat teszünk hozzá, és a sütemény tetejére simítjuk. Hűvös helyre tesszük, míg a máz megköt. Csak másnap szeleteljük, mikorra a tészta megpuhul.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése