Oldalak

2011/11/25

Diós-lekváros csodakiflik

Csodakifli - nagyon egyszerű és nagyon finom !
/ TV Paprika recept/

Tészta:
50 dkg liszt
kis só
20 dkg zsír
1 kis dobozos tejföl
4 tojás sárgája

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, hűtőbe tesszük több órára, akár egy éjszakára ( a maradék tojásfehérjékből kettőt a töltelékbe használunk, egyet a kenéshez).

Diós-lekváros töltelék:
20 dkg darált diót összekeverünk 10 dkg cukorral, 2-3 kanál sárgabaracklekvárral, és 2 felvert tojásfehérjével.

A tésztát 3 részre osztjuk, azokat vékony körökre nyújtjuk és 8 felé vágjuk, (attól függően mekkora kifliket akarunk, több vagy kevesebb részre) és megtöltjük.
Lehet bele csak lekvárt, vagy mákot, gesztenyét tölteni.
Formázás: a háromszögre vágott tészta széles felére teszünk egy-egy kanál tölteléket, majd szorosan feltekerjük, kifli alakra hajlítjuk.
Formázás után tepsibe tesszük, a tetejét tojásfehérjével megkenjük, és 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Ha megsült vaníliás porcukorral megszórjuk.
Finom, omlós, réteges.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése