Oldalak

2024/11/20

Karfiol/brokkoli fasírt

Egy finom étel húsmentes napokra.

Hozzávalók 2 személyre:

35 dkg karfiol

2 tojás

4-5 ek zsemlemorzsa

5 dkg reszelt ementáli sajt

fél fej hagyma apróra vágva (lehetőleg édes hagymát -fehér, mogyoró, sonka vagy lila- használjunk)

1 kis csokor petrezselyemzöld összeaprítva

2 evőkanál olaj

Só, bors, őrölt zerecsendió ízlés szerint

Elkészítése: a karfiolt/brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni, majd durvára vágjuk. A felvert tojásokat, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet és a hagymát a karfiolhoz/brokkolihoz adjuk. Sóval, borssal és csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. Jól elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a zsemlemorzsát. Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olajat öntünk bele, a masszából tallérokat formázunk, és a forró olajban oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük. Ízlés szerint valamilyen mártogatóssal vagy salátával fogyasztjuk, köretként adhatunk hozzá rizst vagy krumplit, de főzelékhez feltétnek is finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése