Oldalak

2024/06/04

Diós-kókuszos répatorta szelet

Hozzávalók:

22 dkg liszt

fél tasak sütőpor

15 dkg cukor

6 dkg darált dió 

5 dkg kókuszreszelék

2 teáskanál őrölt fahéj

3 nagy (kb 20-25 dkg) répa lereszelve (lehet több is, elbírja a sütemény)

3 tojás

1,5 dl étolaj

1 tasak (10 dkg) mazsola + 4-5 evőkanál narancslé

(kb 3 evőkanál víz, ha mazsolát nem teszünk a tésztába)


Elkészítése:

A tojást, olajat, cukrot robotgéppel összedolgozzuk, utána adjuk hozzá a sütőporos, fahéjas lisztet,  majd a darált diót, a kókuszt és a lereszelt répát. Pár evőkanál narancslében felhőzünk egy kis tasak mazsolát és utoljára ezt is hozzákeverjük a tésztához (ebben az esetben a tésztába nem kell víz, csak ha túl száraznak érezzük). Jól kikeverjük. Közepes méretű (25x35 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 200 fokon kb 40 percig sütjük.

Ha kihűlt a tészta, a tetejére 50 dkg mascarpone, ízlés szerint 5-10 dkg porcukor és 1-2 tasak bourbon vaníliás cukor keverékéből készült mascarpone krémet kenünk.

Süthetjük muffin formákba adagolva is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése