Oldalak

2024/05/31

Édes csalamádé

Hozzávalók:

2kg fejeskáposzta

2kg uborka

1 kg hagyma

1 kg paprika (legyen benne zöld, piros, narancs színű is, úgy színesebb, mutatósabb lesz a csalamádé)

fél kg sárgarépa (elhagyható, de finom és színesebb, mutatósabb lesz tőle a csalamádé)

fél kg karfiol (elhagyható

3dl 20%ecet (10%-os is elég lehet)

2 és fél evőkanál só

1kg cukor (ízlés szerint kevesebb)

1 mokkáskanál nátrium benzonát

1 mokkáskanál borkén


Elkészítése: mindent zöldséget legyalulunk, karikára vágunk (a karfiolt apróbb rózsákra szedjük), egy nagy műanyag vagy zománcos edényben a fűszerekkel összekeverjük és a saját levében hagyjuk állni egy napig, közben párszor átkeverjük. A 24 óra elteltével üvegbe rakjuk, lezárjuk, mehet a spájz/kamra polcra. Frissen is fogyasztható, de télire is elálló, jó édes csalamádé. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése