Oldalak

2024/03/30

Húsvéti majonézes burgonyasaláta

Hozzávalók

1 kg burgonya

5 db főtt tojás

8-10 db apró csemegeuborka

1 közepes lilahagyma 

20 dkg majonéz 

1 evőkanál mustár

2 nagy pohár (350 gr)  tejföl

só, bors, cukor ízlés szerint


Elkészítése:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, lehámozzuk, kihűtjük. A majonézt összekeverjük a tejföllel, mustárral. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk. Belekeverjük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a karikákra vágott burgonyát, a csíkokra vágott uborkát, a felszeletelt főtt tojást. Pár órára hűtőbe tesszük. Még jobb, ha előző nap készítjük el, mint amikor fogyasztanánk, jobban összeérnek az ízek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése