Oldalak

2024/01/04

Virslis majonézes lencsesaláta

 Hozzávalók:

40 dkg lencse

4 db frankfurti virsli 

1 nagy doboz tejföl

8 evőkanál majonéz

1 teáskanál mustár

ízlés szerint citromlé

pár db babérlevél

Elkészítése:

A lencsét előre beáztatom, majd kb 40 perc alatt sóval és babérlevéllel puhára főzöm. Leszűröm, kihűtöm és hozzáadom a tejfölt, a majonézt, a mustárt és ízlés szerint egy pici citromlevet. A virslit megfőzöm és karikára vágom. Hozzáadom a salátához és összekeverem vele. Sültek mellé, de önálló ételként is nagyon finom.

Aprószemű konzerv lencséből készítve 10 perc alatt kész a finom (szilveszteri) saláta. Ha gazdagabb salátát szeretnék, akkor vághatok bele egy fej lilahagymát vagy zöldhagymát és a kész salátát díszíthetem főtt tojással is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése