Oldalak

2023/03/21

Parajkrémleves

Hozzávalók

45 dkg spenót (parajpüré, fagyasztott)

2 dl  (egy kis doboz) főzőtejszín

5 dl víz

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál finomliszt

3 ek olívaolaj


Elkészítés

A gyorsfagyasztott spenótot felengedjük és a vízzel feltesszük főni. 

Rántást készítünk az olajból, lisztből, fokhagymából. Felengedjük vízzel, belerakjuk a fagyott spenótot és gyakran kevergetve felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáöntjük a főzőtejszínt és összeforraljuk

Ha túl sűrű, tehetünk bele kevés tejet/tejszínt. Ha túl híg lett, akkor egy kis zsemlemorzsával, vagy további rántással sűrűsíthetjük a megfelelő krémleves állagúra.

Pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése