Oldalak

2020/11/09

Milánói sertésborda

(Rántott karaj, sonkás-gombás bazsalikomos-paradicsomos szószos spagetti körettel)

Hozzávalók 4-6 személyre:

4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertéskaraj, a panírozáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa, 1 csomag spagetti (vagy makaróni) tészta, kevés olivaolaj, 20 dkg apróra vágott sonka,  3-4 tisztított és szeletelt (vagy egy doboz konzerv) csiperke gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl sűrű paradicsomszósz (vagy darabos konzerv paradicsom is jó), kávéskanálnyi cukor, egy-egy csapott mokkáskanál aprított/szárított oregano, bazsalikom és kakukkfű (ha van, jó helyettük az olasz fűszerkeverék is), só, bors, a sütéshez étolaj, a tálaláshoz reszelt sajt.

Elkészítés:

A hússzeleteket a szokásos módon bepanírozzuk: kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, picit meg is borsozhatjuk, lisztben megforgatjuk, belemártjuk a fölvert tojásba, aztán morzsába bundázzuk és félre tesszük.

Kevés olivaolajon megfonnyasztjuk az aprított hagymát, rátesszük a darabolt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, ízlés szerint egy picit megcukrozzuk és fedő alatt még kb 10 percig főzzük. Közben bő sós vízben kifőzzük a spagettit. A megfőtt tésztát leszűrjük és a forró paradicsomos szószba forgatjuk. Addig kevergetjük, míg a tészta teljesen fel nem issza a mártás levét. Ez a lényege!

A bepanírozott hússzeleteket forró olajban kisütjük. Tálalásnál minden tányérra szedünk a paradicsomos tésztából, rátesszük a hússzeleteket és megszórjuk reszelt sajttal.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése