Oldalak

2020/11/20

Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa maradék krumplipüréből

Hozzávalók: 25-30 dkg maradék krumplipüré, kb 30 dkg liszt, 10-15 dkg vaj (attól függ, milyen krémes a krumpli), fél kocka élesztő, 1 csésze tej, 1 kávéskanál cukor, 1 téjás, 1 teáskanál só 

+ 1 tojás a lekenéshez, ízlés szerint reszelt sajt, nagy szemű só, köménymag

Elkészítése: míg az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. addig elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, hozzá dolgozzuk a krumplipürét, a felvert tojást, sót majd a felfuttatott élesztőt is. Összedolgozzuk, hogy laza, könnyű tésztát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkán hüvelykujjnyira vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, kiszaggatjuk. Tetejüket lekenjük egy felvert tojással és fél órát kelni hagyjuk. Sütés előtt ízlés szerint megszórjuk egy kevés reszelt sajttal (vagy durva szemű sóval, esetleg köménymaggal). Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük (kb fél óra, de ez sütő függő)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése